Science overcomes prejudice

Naša je škola ove godine bila dio uspješnog projekta “Science overcomes prejudice”

SPARKškole.
U projektnim je aktivnostima sudjelovalo 80 učenika iz 8 srednjih škola na području grada Mostara: Gimnazija Mostar, Srednja elektrotehnička škola Ruđera Boškovića Mostar, Srednja prometna škola Mostar, Srednja elektrotehnička škola Mostar, Druga gimnazija Mostar, Srednja ekonomska škola Joze Martinovića Mostar i J.U. Srednja ekonomska i turističko-ugostiteljska škola.
Predavač Luka Vučina upoznao je učenike s Arduino programskim jezikom, tipovima podataka i kontrolne strukture, operatorima, funkcijama, nizovima i petljama, spajanjem prekidača i slično. Pored redovitih/redovnih predavanja na temu Arduina održana je i prezentacija s kojom je predstavljen primjer dobrog i lošeg timskog rada, kako se slobodno izražavati, istaknuta je potreba igradnje samopouzdanja, kako se osloboditi i iskazati jasno svoja mišljenja bez ikakvog straha.
Svaka skupina/grupa je primjenila znanje o Arduino platformi te su svi uspjeli napraviti svoj projekt/projekat. Izložba radova i završno izlaganje bilo je održano u utorak, 27.4.21., putem Google Meet-a. Učenici su dobili certifikate u elektronskom obliku, kao i slušalice, miš i promo materijale.
Pohvaljujemo naše učenike i učenice koji su redovno/redovito odlazili na predavanja, te svojim trudom, radom i zalaganjem pokazali kako su uistinu zainteresirani naučiti nešto novo.
NASTAVNI PLAN I PROGRAM

na hrvatskom jeziku

NASTAVNI PLAN I PROGRAM

na bosanskom jeziku

Novosti

Obavijest o početku školske godine

Obavijest o početku nove školske godine možete vidjeti klikom na sljedeći link : obavijest za ucenike

12. dani BHAAAS-a (Bosnian-Herzegovinian American Academy of Arts and Sciences) u Gimnaziji Mostar

Ponosni smo domaćini susreta svjetskih znanstvenika, umjetnika, doktora i profesora koji su se okupili na 12. danima BHAAAS-a u BiH u razdoblju od 24....

Popravni ispiti-NPP na hrvatskom jeziku

Raspored popravnih ispita za kolovoz 2021. godine možete vidjeti klikom na sljedeći link: popravni ispiti kolovoz 2021.

Prijava za upis u Gimnaziju Mostar

Prijavu za upis u prvi razred Gimnazije Mostar možete skinuti na sljedećem linku: Prijava na konkurs - natjecaj

Završni ispit u Dvojezičnom frankofonom razredu

Učenici Ebru Zuhal Gilić i Lorens Stranjak su danas s uspjehom položili završni ispit po programu bilingvalne frankofone nastave u Gimnaziji Mostar. Ispit je obavljen...