Ples kao kulturološki i sociološki fenomen

Učenici III”3″ pod mentorstvom profesora Amara Šipkovića učestvovali su na takmičenju pod nazivom: “Ja, građanin” u organizaciji CIVITAS-a i u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK-a.
Školu je predstavljao tim učenika: Emina Abaza, Teodora Stanković, Denin Jamaković, Merima Žuškić, Hana Ombašić, Azra Habibija, Ena Macić i Nejla Kaminić.
Radni tim, u saradnji sa mentorom, predstavili su svoj projekat pod nazivom: “Ples kao kulturološki i sociološki fenomen”.
Ples je motoričko pokretanje tijela i predstavlja jednu od prirodnih reakcija na naše emocije.
Problem mladih naraštaja je strah od svojih emocija i način na koji se one mogu manifestovati.
Radni tim je kroz ples, kao plemenitu ljudsku vještinu, uradio plan kako povećati časove plesa u školama i institucionalno ga prepoznati kao samo jedan u nizu koraka koji mogu učenicima pomoći u borbi protiv depresije, anksioznosti i letargije.
U izrazitoj jakoj konkurenciji, naša škola je od organizacionog tima i stručne komisije takmičenja dobila priznanje “Najbolja koordinacija” što predstavlja lijepo priznanje i krunu dvomjesečnog rada.
Čestitamo!
NASTAVNI PLAN I PROGRAM

na hrvatskom jeziku

NASTAVNI PLAN I PROGRAM

na bosanskom jeziku

Novosti

Raspored polaganja maturskih ispita u školskoj 2022/2023. godini – Nastavni plan i program na bosanskom jeziku

Za preuzimanje informacija o polaganju maturskih ispita u školskoj 2022/2023. godini kliknite na sljedeći link: Raspored polaganja mature BNPiP 2022_2023 Sretno maturanti !

PRVO I DRUGO MJESTO NA LITERARNOM KONKURSU

Već tradicionalno Muzej Hercegovine Mostar obilježavanje Internacionalnog dana muzeja podijeli sa učenicima osnovnih i srednjih škola Mostara javnim pozivom za učešće učenika u takmičenju...

Raspored polaganja maturalnih ispita u školskoj 2022./2023. godini NPP na hrvatskom jeziku

Za preuzimanje informacija o polaganju maturalnih ispita u školskoj 2022./2023. godini kliknite na sljedeću poveznicu: Raspored-polaganja-maturalnih-ispita-u-skolskoj-2022.-2023.-godini-NPP na hrvatskom jeziku  

TRI PRVA MJESTA NA REGIONALNOM LITERARNOM KONKURSU

Povodom 14. februara, Dana oslobođenja Mostara od fašizma, Udruženje antifašista i boraca NOR-a je raspisalo konkurs na temu: ,,Nije sloboda sa neba pala". Nakon čitanja...

Ples kao kulturološki i sociološki fenomen

Učenici III"3" pod mentorstvom profesora Amara Šipkovića učestvovali su na takmičenju pod nazivom: "Ja, građanin" u organizaciji CIVITAS-a i u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja,...