Opća deklaracija o ljudskim pravima

Na današnji dan, 10.12.1948. godine Opća skupština Ujedinjenih naroda usvojila Opću deklaraciju o ljudskim pravima. Deklaracijom se prvi put u povijesti/historiji čovječanstva priznaje pravo svih ljudi na “život, slobodu i sigurnost… bez ikakvih razlika”.
Ovom Deklaracijom je znatno poboljšano poštivanje ljudskih prava i sloboda te su osnovane desetine međunarodnih organizacija koje služe kao svojevrsni mehanizmi odbrane.
U čast ovog velikog događaja, na današnji se dan dodjeluje Nobelova nagrada za mir kao i nagrada Reportera bez granica. Mnogobrojne nevladine organizacije specijalizirane/specijalizovane za borbu protiv ugrožavanja ljudskih prava organiziraju različite ceremonije kao znak sjećanja na ovaj značajan povijesni/historijski trenutak.
Vijeće učenika Gimnazije Mostar će organizirati debatu o ljudskim pravima i slobodama s ciljem obilježavanja ovog značajanog datuma. Pridružite nam se, javite se vašem predstavniku Vijeća učenika, razgovarajmo i učimo zajedno!
NASTAVNI PLAN I PROGRAM

na hrvatskom jeziku

NASTAVNI PLAN I PROGRAM

na bosanskom jeziku

Novosti

Obavijest o početku školske godine

Obavijest o početku nove školske godine možete vidjeti klikom na sljedeći link : obavijest za ucenike

12. dani BHAAAS-a (Bosnian-Herzegovinian American Academy of Arts and Sciences) u Gimnaziji Mostar

Ponosni smo domaćini susreta svjetskih znanstvenika, umjetnika, doktora i profesora koji su se okupili na 12. danima BHAAAS-a u BiH u razdoblju od 24....

Popravni ispiti-NPP na hrvatskom jeziku

Raspored popravnih ispita za kolovoz 2021. godine možete vidjeti klikom na sljedeći link: popravni ispiti kolovoz 2021.

Prijava za upis u Gimnaziju Mostar

Prijavu za upis u prvi razred Gimnazije Mostar možete skinuti na sljedećem linku: Prijava na konkurs - natjecaj

Završni ispit u Dvojezičnom frankofonom razredu

Učenici Ebru Zuhal Gilić i Lorens Stranjak su danas s uspjehom položili završni ispit po programu bilingvalne frankofone nastave u Gimnaziji Mostar. Ispit je obavljen...