U tjednu od 7. do 14. veljače 2022. godine održano je školsko natjecanje u pisanju poezije. Među mnogobrojnim pjesmama naših učenika pobijedila je pjesma „Tamne misli“ Karla Jovanovića, učenika 3.c odjela. Drugo mjesto pripalo je Karli Topić (4.c) za pjesmu „Možda me se sjetiš“, dok je na trećem mjestu pjesma „Vlak za Nigdjezemsku“ učenice Lane Gačić (4.a).
Zatim je u ponedjeljak, 21. veljače 2022. godine održano i školsko natjecanje u recitiranju poezije, na kojemu je pobijedila Antea Vrljić (4.a), koja će predstavljati Gimnaziju Mostar na završnom Županijskom natjecanju, recitirajući spomenutu nagrađenu pjesmu „Tamne misli“.
Čestitamo nagrađenim učenicima i zahvaljujemo svima na sudjelovanju!
„Nema veće agonije od nošenja neispričane priče u sebi“, rekla bi Maya Angelou, na što bi Carl W. Buechner dodao: „Ljudi mogu zaboraviti što ste rekli, ali nikada neće zaboraviti kako su se osjećali nakon vašega govora“. Oboje su u pravu, stoga nastavite pisati, ali pažljivo birajte ton, rečeničnu intonaciju, stanke i tempo, kako ne biste došli u nepriliku da pogrešnim nastupom promijenite smisao izgovorenoga.
Njegujmo svoj materinski jezik u svim njegovim pojavnostima!