Cilj Muzičke sekcije

Vannastavne aktivnosti u školi su sastavni dio školskog života svakog učenika. Takve aktivnosti obogaćuju školski život, stvaraju mogućnost učenicima da istaknu svoj talenat, a u isto vrijeme im omogućavaju bogato iskustvo, druženja i stvaranje prijateljstava.

Budući da učenici vannastavne aktivnosti biraju slobodnim izborom i to njihovo sudjelovanje u njima je od veće važnosti jer biraju ono što žele , i onu aktivnost koja ima najviše odgovara , prema kojoj imaju naviše sklonosti.

Uključivanje učenika u vannastavne aktivnosti je važno i zato, što učenik tu provodi svoje slobodno vrijeme, zadovoljava svoje potrebe za zabavom, a posebno potrebu za pripadanjem pa ostaje manja mogućnost da se pojave poteškoće, osjećaj nepripadanja, osjećaj neuspjeha.Za školu su vannastavne aktivnosti značajne jer  se na taj način škola predstavlja u široj društvenoj zajednici. Najvažnije u svemu tome jeste da je uspješan rad učenika u nekoj vannastavnoj aktivnosti po kojoj škola može postati prepoznatljiva.Kroz Muzičku sekciju učenici svjesno pripadaju važnoj vlastitoj socijalizaciji i odgoju što je i vlastiti i društveni cilj.
Cilj rada Muzičke sekcije je da razvija ljubav i interesovanje za muziku koja će im omogućiti da kasnije sa razumijevanjem prate muzičku umjetnost, reproduktivne i stvaralačke sposobnosti, da prate sva društvena dešavanja:  državne praznike, te da njeguju kulturnu baštinu svoje zemlje i pristupaju na što kvalitetniji način muzičkoj umjetnosti.

Vrijeme održavanja Muzičke sekcije je srijedom od 11h50min do 13h25min.

Voditelj sekcije Ajla Sljepčević, prof.

Glazbena sekcija

Osnovna zadaća glazbene sekcije je pobuditi zanimanje i ljubav prema pjesmi i zborskom pjevanju. Učenici će na vrijednim glazbenim ostvarenjima kreirati svoj glazbeni, opći i umjetnički okus. Na poseban način pjesma će im biti putokaz da upoznaju i zavole svoju kulturnu baštinu, razviju dijalog, povjerenje i kreativnost u svakodnevnom životu. Rad sekcije odvijat će se jedan školski sat tjedno ili po potrebi više uvježbavanjem prigodnog repertoara.

Voditelj sekcije:Marina Sulić, magistar glazbene umjetnosti

Novosti iz sekcije

Open City Mostar

U okviru festivala Open City Mostar danas su priliku za glazbeno-scenske/ muzičko-scenske nastupe na velikoj pozornici gradske šetnice/gradskog šetališta dobili učenici mostarskih srednjih škola....

Donacija BHAAAS

Učenici Gimnazije Mostar jako su zainteresirani za muziku/glazbu i umjetnost. Zahvaljujući Bosanskohercegovačko-američkoj akademiji umjetnosti i nauka/znanosti (BHAAAS) melodija, harmonija, ritam i dinamika čut će...