Frankofono odjeljenje

Okončanje prvog obrazovnog razdoblja u Dvojezičnom frankofonom odjeljenju/odjelu naše škole
Polaznici Dvojezičnog frankofonog odjeljenja/odjela III i IV razreda su na zajedničkog času 17. 12. 2020. godine putem aplikacije ZOOM meetings uspješno završili nastavu online u prvom polugodištu ove školske godine.
Za dvojezičnu frankofonu nastavu koja je zastupljena u Gimnaziji Mostar od 2005. godine slijedom sporazuma nadležnog kantonalnog/županijskog ministarstva, Francuskog instituta u BiH i Gimnazije Mostar, ova školska godina je bila veliki izazov. Naime, čitava nastave se odvijala online uz upotrebu digitalnih alata i aplikacija (ZOOM, learning.apps., kahoot i sl.).
U pripremanju i izvođenju nastave, veliku potporu profesorima Lidiji Rotim, Indiri Maksumić, Igoru Weberu i Jasmini Zvonić kao i učenicima pružala je lektorica Nina Blanchard, dvadesetčetverogodišnja studentica iz francuskog grada Besansona koja u okviru ovog programa u našoj školi i Gimnaziji Obala u Sarajevu odrađuje svoj pedagoški staž na Master 2 studiju francuskog jezika kao drugog stranog jezika.
NASTAVNI PLAN I PROGRAM

na hrvatskom jeziku

NASTAVNI PLAN I PROGRAM

na bosanskom jeziku

Novosti

Obavijest o početku školske godine

Obavijest o početku nove školske godine možete vidjeti klikom na sljedeći link : obavijest za ucenike

12. dani BHAAAS-a (Bosnian-Herzegovinian American Academy of Arts and Sciences) u Gimnaziji Mostar

Ponosni smo domaćini susreta svjetskih znanstvenika, umjetnika, doktora i profesora koji su se okupili na 12. danima BHAAAS-a u BiH u razdoblju od 24....

Popravni ispiti-NPP na hrvatskom jeziku

Raspored popravnih ispita za kolovoz 2021. godine možete vidjeti klikom na sljedeći link: popravni ispiti kolovoz 2021.

Prijava za upis u Gimnaziju Mostar

Prijavu za upis u prvi razred Gimnazije Mostar možete skinuti na sljedećem linku: Prijava na konkurs - natjecaj

Završni ispit u Dvojezičnom frankofonom razredu

Učenici Ebru Zuhal Gilić i Lorens Stranjak su danas s uspjehom položili završni ispit po programu bilingvalne frankofone nastave u Gimnaziji Mostar. Ispit je obavljen...