Dan planeta Zemlje

Dan planeta Zemlje obilježava se u više od 150 zemalja s ciljem podizanja svijesti i odgovornosti prema planetu na kojem živimo.
Danas više nego ikad, Dan planeta Zemlja, upozorava nas na naš odnos s planetom, šaljući najsnažniju poruku da nas priroda može iznenaditi u svakom trenutku.
Već sad možemo početi planirati akcije čišćenja i sadnje stabala, te drugih aktivnosti kojima ćemo doprinijeti očuvanju našeg jedinog planeta. Svi se trebaju uključiti u ove aktivnosti, od najmlađih do najstarijih, na bilo koji način. U igri, djeca mogu očistiti dvorišta ispred svojih kuća, zgrada, parkinga i dijela ulice. Srednja i starija populacija može saditi cvijeće i stabla, također u dvorištu kuća i zgrada.
Mnogo je načina kako pozitivno utjecati na sebe i planetu Zemlju; jednostavno prošećite prirodom i cijenite ono što imamo, posadite drvo ili cvijet, pokupite odbačenu bocu, plastičnu vrećicu, iako možda nije vaša i odložite ju na određeno mjesto za otpad.
Kako bismo osigurali kvalitetan život za buduće generacije moramo misliti na osiguranje održive budućnosti planete Zemlje. Postali smo sami sebi najveća prijetnja, ali još nije kasno da se suočimo sa svim problemima koje smo sami stvorili i to samo ako djelujemo sada.
Priroda nam treba više nego ikad, kao rješenje, kao resurs, za nastavak života na Zemlji. Moramo prestati biti neprijatelj prirode, i umjesto toga postati njen prijatelj, Zemlja može ostati bez nas, mi bez nje ne možemo!
Ako još niste počeli, počnite sada i nemojte nikada prestati.
Zaštitimo planet Zemlju -zaštitimo sebe!
Vijeće učenika pripremilo je dvije aktivnosti kojima želi podići svijest o očuvanju prirode. #spasavamzemlju ima za cilj svakodnevne konzumerističe navike zamijeniti onima koje pomažu održivi razvoj. Zagrli drvo je aktivnost kojom Vijeće učenika želi upozoriti na nedostatak drveća u užoj gradskoj zoni, ali i podići svijest o zajedništvu s prirodom.
NASTAVNI PLAN I PROGRAM

na hrvatskom jeziku

NASTAVNI PLAN I PROGRAM

na bosanskom jeziku

Novosti

Prijava za upis u Gimnaziju Mostar

Prijavu za upis u prvi razred Gimnazije Mostar možete skinuti na sljedećem linku: Prijava na konkurs - natjecaj

Završni ispit u Dvojezičnom frankofonom razredu

Učenici Ebru Zuhal Gilić i Lorens Stranjak su danas s uspjehom položili završni ispit po programu bilingvalne frankofone nastave u Gimnaziji Mostar. Ispit je obavljen...

Konkurs / Natječaj za upis u prvi razred Gimnazija Mostar

Konkurs / Natječaj za upis u prvi razred Gimnazije Mostar možete vidjeti klikom na sljedeći link : Konkurs Natjecaj za upis I razred 2021-2022 godina...

BLS obuka

Prva skupina profesora Gimnazije Mostar sudjeluje u BLS obuci za pružanje prve pomoći unesrećenima. Svatko se može naći u situaciji da mu je potrebna...

Gimnazija Mostar za Bunu

Jučer i danas, za Dan škole Gimnazije Mostar, profesor Saša Šantić je organizirao likovnu radionicu u kojoj je u duhu steAm projekta uskladio izradu...