Dani jabuke

jabukaPovodom Dana jabuke, učenici Gimnazije Mostar su 16.i 17.listopada prikupljali jabuke kako bi 20.listopada te jabuke podijelili prolaznicima. Svaka jabuka sa sobom je nosila neki citat. Mnogi prolaznici su bili ugodno iznenađeni i s veseljem su prihvatili naš skromni dar.

Pre-testing Cambridge Exams

engleskiU subotu, 18.listopada 2014.godine, učenici drugih, trećih i četvrtih razreda Gimnazije Mostar besplatno će testirati svoje znanje iz engleskog jezika za nivo B2. Nakon polaganja ispita, testovi se šalju u University of Cambridge, a nekoliko tjedana nakon toga,  kandidati dobiju procjenu nivoa znanja, te rezultate po vještinama: slušanje, gramatika, vokabular i pisanje sa naglaskom na oblastima u kojima trebaju da unaprijede svoje znanje.Polaganje ispita, te dobijanje rezultata je potpuno besplatno. Ovo je odlična prilika da kandidati dobiju ocjenu poznavanja engleskog jezika od strane jedne međunarodne institucije, kao i da se upoznaju sa formom i načinom samog polaganja.

Mario Čule boravak u Francuskoj

mario culeMario Čule, učenik IVb odjela Gimnazije Mostar po hrvatskom nastavnom planu i programu je, nakon osvojenog 2. mjesta u konačnom poretku u BiH u kategoriji odraslih (od 15. do 25. godina) na natjecanju iz poznavanja francuskog jezika, kulture i civilizacije u sklopu svjetskih dana Frankofonije koje je organizirao Francuski institut u BiH u ožujku 2014. godine, zajedno sa svojim prijateljem Ammarom Ćesko iz Sarajeva (1. mjesto), boravio sedam dana (od 17.8.-23.8.) u renomiranoj i licenciranoj školi francuskog jezika CAVILAM-Alliance Française smještenoj u gradu Vichy u regiji Auvergne u samom središtu Francuske. Read more »

Medjunarodni dan pješačenja

pjesacenjeDana 28 rujna, obilježava se međunarodni dan pješačenja. Naša škola, Gimnazija Mostar se također uključila u obilježavanje tog dana. Tako je 15 učenika prvih i trećih razreda posjetilo park prirode Blidinje. Vođa puta je bio profesor TZK, Mirko Grozdanić, a pomagao mu je i profesor povijesti i zemljopisa Igor Weber. Izlet je prošao uspješno i u dobrom raspoloženju, te s neizbježnom roštiljadom.

Kepass Gimnazijalci u Albaniji

10711220_10204672232347481_97638961_nProšao je naš prvi tjedan u Albaniji i ovdje nam je odlično! Smješteni smo u obitelji koje su jako dobre i ništa nam ne fali.Grad je lijep a svi ljudi koje smo upoznali tijekom ovog tjedna su prijatni i osječamo se dobrodosli.Sviđa nam se škola i njihove majice, točnije uniforme, to nam je nešto novo.Ne možemo se pozaliti ni na vrijeme, svaki dan je sunčano i dovoljno toplo za odlazak na plažu.Radujemo se vikendu, naši ga tutori odlično organiziraju i uvijek su u kontaktu s nama.Nismo se susretali s nikakvim problemima i nadamo se da će tako i ostati.

Raspored smjena

RASPORED SMJENA ZA ŠKOLSKU 2014/2015. GODINU

PRIJEPODNEVNA SMJENA – 7,30 SATI

  • TREĆI I ČETVRTI  RAZREDI

POSLIJEPODNEVNA SMJENA – 13,35 SATI

  • PRVI I DRUGI RAZREDI

UPRAVA ŠKOLE

Info ekskurzija

ekskurzija1Dana, 01.09.2014. ucenici su sretno stigli u Lloret de Mar, smjestili su se u hotel, rucali i trenutno imaju slobodno vrijeme za odmor. U vecernjim satima ih predstoji odlazak u diskoteku.U toku prethodnih dana, nakon polaska iz Mostara, posjetili su Veronu, upoznali se sa zanimljivim informacijama oko gradova kuda su prolazili od vodica VTA – Ventura Travel Agency, uzivali u nebrojanim atrakcijama Gardalanda.

 

 ekskurzija2

 

 

Plan putovanja ekskurzije 2014

Plan putovanja ekskurzije možete pogledati klikom na sljedeći link ekskurzija 2014

Podjela svjedodžbi kolovoz

Podjela svjedodžbi za učenike od prvog do trećeg razreda zakazana je za srijedu, 27.8.2014.godine u 8 sati.

Za učenike 1c podjela je u 11sati.

 

Upis učenika u školsku 2014/15. godinu

Upis učenika u školsku 2014/15. godinu obavit će se 27. i 28.8.2014. godine u vremenu od 8 do 11 sati.Prilikom/prigodom upisa učenici trebaju priložiti sljedeće:

- zahtjev za upis (dobit će se u školi)

- izvod/izvadak iz matične knjige rođenih

- svjedodžba o prethodno završenom razredu

- 25,00 km za upisninu

upis2014

UPRAVA ŠKOLE

Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to seo company, web designer and internet marketing company