Odlazak profesorice Ferušić

Odlazak u penziju profesorice Ferušić

Našu školu ove godine napustila je profesorica latinskog jezika, Zehra Guja Ferušić,  poznata kao stroga, ali iskrena i direktna profesorica koja uvijek kaže ono što misli.  Svi smo zapamtili onaj strah od njenih časova i mržnju latinskog jezika koja se rasprsnula tokom dvije godine njegovog učenja. Od profesorice smo mnogo toga zaista naučili, a jedna od važnijih lekcija bila je da zanemarimo predrasude i da svoj sud o ljudima donosimo sami. Tako smo svi vremenom profesoricu Zehru naučili da poštujemo bez straha i da sve svoje ocjene zaslužimo isključivo svojim trudom.  Kratak intervju s profesoricom možete pročitati u nastavku teksta.

Read more »

Maturanti popravni ispiti u kolovozu i matura 2014

Raspored polaganja popravnih ispita i mature za maturante možete pogledati klikom na sljedeći link Maturanti – popravni ispiti u kolovozu i matura 2014

Popravni ispiti kolovoz 2014

Raspored polaganja popravnih ispita u kolovozu možete pogledati klikom na sljedeći link Popravni-ispiti-2014-kolovoz

Profesorica Šehić

Sretan Vam odlazak u penziju, profesorice!

profSehicNakon 40 godina punog radnog staža, profesorica Mirsada Šehić dobila je priliku da se odmori od predavanja u srednjoj školi. Niko bolje od nas, njenih učenika, ne zna koliko je profesorica voljela svoj posao i koliko mu je bila posvećena. Njeno lice bilo je ozareno svaki put kada bi ušla u učionicu i njen entuzijazam prenosio se na nas iznova svakim predavanjem. Lekcije koje smo naučili obradili smo tako detaljno da ih sigurno nećemo uskoro zaboraviti, a pouke koje je profesorica nesebično dijelila pamtit ćemo još i duže. Njen stav, njena smirenost, mehkoća glasa, gracioznost, nesebičnost i znanje izazivali su poštovanje kod svakog i najnezainteresiranijeg učenika. Profesorica je uvijek vjerovala u nas i bila jedno od osnovnih obilježja Gimnazije Mostar. Uistinu nam je žao svih onih koji dolaze, a neće biti u prilici da je upoznaju.

Na sjednici, održanoj 12. 6. 2014. godine, profesorica Šehić je bila ljubazna da nas počasti jednim kratkim intervjuom koji iznosim u nastavku.

Read more »

Natječaj / Konkurs

Natječaj / Konkurs za upis u prvi razred možete pogledati klikom na sljedeći link konkurs za upis I.razred

Podjela svjedodžbi

Podjela svjedodžbi za učenike od prvog do trećeg razreda zakazana je za petak, 27.6.2014.godine u 9 sati.

Podjela svjedodžbi i diploma za maturante zakazana je za ponedjeljak, 23.6.2014. godine u 9 sati.

Izmedju zločina i kazne

predstavaDramska sekcija Gimnazije Mostar organizira i ove godine premijernu večer, ali i reprizu najnovije predstave – ”Između zločina i kazne”.Predstava će se izvoditi u Galeriji kraljice Katarine Kosače, u 19:30h, u četvrtak 12.6. , te petak 13.6.2014. godne.Cijena ulaznice je 5KM, s tim da i ove godine sav novac od ulaznica ide u fond za ekskurziju naše škole, odnosno da učenicima koji nisu u mogućnosti platiti ekskurziju to omogućimo ili barem dijelom potpognemo. Nadamo se da ćete nas podržati i ove godine.

Hvala unaprijed i svi ste dobrodošli! Očekujemo vas!

Aktivnosti vijeća učenika

vijece2vijece1Na natjecanju Volonterskih akcija srednjih škola Mostara, Vijeće naše škole je pobjedilo akcijom humanitarnog karaktera pod nazivom „Dijelimo sreću“. Među osvojenim nagradama su i tri knjige: „Zločin i kazna“ F. M. Dostojevskog, „Božanstvena komedija“ Dantea Alighieria, te poznati svjetski besseller „Mi djeca s kolodvora Zoo“ Christine F.Sve tri knjige poklonjene su našoj knjižnici.  „Vijeće je ove godine bilo dosta aktivno, što se može vidjeti iz rezultata koje smo postigli. U ovoj školskoj godini realizirali smo 5 akcija, a važno je reći da smo imali veliki broj sastanaka, na kojima su članovi aktivno sudjelovali, te doprinosili radu Vijeća. Nadamo se da će Vijeće ostvarivati dobre rezultate i u nadolazećim generacijama“, rekao je predsjednik

 

Maturalni ispiti

Najnoviji raspored polaganja mature sa malim izmjenama možete pogledati klikom na sljedeći dokument Matura 2014

Sportski uspjesi

Na dodjeli nagrada, priznanja i pehara održanog 29.5.2014. godine za najuspješnije sportske ekipe srednjih škola grada Mostara naša škola ostvarila je zapažene rezultate.

Naši učenici ove godine su obogatili školske police s još šest pehara.

Read more »

Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to seo company, web designer and internet marketing company