Raspored smjena

RASPORED SMJENA ZA ŠKOLSKU 2014/2015. GODINU

PRIJEPODNEVNA SMJENA – 7,30 SATI

  • TREĆI I ČETVRTI  RAZREDI

POSLIJEPODNEVNA SMJENA – 13,35 SATI

  • PRVI I DRUGI RAZREDI

UPRAVA ŠKOLE

Info ekskurzija

ekskurzija1Dana, 01.09.2014. ucenici su sretno stigli u Lloret de Mar, smjestili su se u hotel, rucali i trenutno imaju slobodno vrijeme za odmor. U vecernjim satima ih predstoji odlazak u diskoteku.U toku prethodnih dana, nakon polaska iz Mostara, posjetili su Veronu, upoznali se sa zanimljivim informacijama oko gradova kuda su prolazili od vodica VTA – Ventura Travel Agency, uzivali u nebrojanim atrakcijama Gardalanda.

 

 ekskurzija2

 

 

Plan putovanja ekskurzije 2014

Plan putovanja ekskurzije možete pogledati klikom na sljedeći link ekskurzija 2014

Podjela svjedodžbi kolovoz

Podjela svjedodžbi za učenike od prvog do trećeg razreda zakazana je za srijedu, 27.8.2014.godine u 8 sati.

Za učenike 1c podjela je u 11sati.

 

Upis učenika u školsku 2014/15. godinu

Upis učenika u školsku 2014/15. godinu obavit će se 27. i 28.8.2014. godine u vremenu od 8 do 11 sati.Prilikom/prigodom upisa učenici trebaju priložiti sljedeće:

- zahtjev za upis (dobit će se u školi)

- izvod/izvadak iz matične knjige rođenih

- svjedodžba o prethodno završenom razredu

- 25,00 km za upisninu

upis2014

UPRAVA ŠKOLE

Ekskurzija Kolovoz

Učenici 4.razreda polaze u petak,29.kolovoza 2014.godine,u večernjim satima na maturalno putovanje u Španjolsku. Roditeljski sastanak će se održati u srijedu, 27.kolovoza 2014.godine,u 16,15 sati.ekskurzija

Odlazak profesorice Ferušić

Odlazak u penziju profesorice Ferušić

Našu školu ove godine napustila je profesorica latinskog jezika, Zehra Guja Ferušić,  poznata kao stroga, ali iskrena i direktna profesorica koja uvijek kaže ono što misli.  Svi smo zapamtili onaj strah od njenih časova i mržnju latinskog jezika koja se rasprsnula tokom dvije godine njegovog učenja. Od profesorice smo mnogo toga zaista naučili, a jedna od važnijih lekcija bila je da zanemarimo predrasude i da svoj sud o ljudima donosimo sami. Tako smo svi vremenom profesoricu Zehru naučili da poštujemo bez straha i da sve svoje ocjene zaslužimo isključivo svojim trudom.  Kratak intervju s profesoricom možete pročitati u nastavku teksta.

Read more »

Maturanti popravni ispiti u kolovozu i matura 2014

Raspored polaganja popravnih ispita i mature za maturante možete pogledati klikom na sljedeći link Maturanti – popravni ispiti u kolovozu i matura 2014

Popravni ispiti kolovoz 2014

Raspored polaganja popravnih ispita u kolovozu možete pogledati klikom na sljedeći link Popravni-ispiti-2014-kolovoz

Profesorica Šehić

Sretan Vam odlazak u penziju, profesorice!

profSehicNakon 40 godina punog radnog staža, profesorica Mirsada Šehić dobila je priliku da se odmori od predavanja u srednjoj školi. Niko bolje od nas, njenih učenika, ne zna koliko je profesorica voljela svoj posao i koliko mu je bila posvećena. Njeno lice bilo je ozareno svaki put kada bi ušla u učionicu i njen entuzijazam prenosio se na nas iznova svakim predavanjem. Lekcije koje smo naučili obradili smo tako detaljno da ih sigurno nećemo uskoro zaboraviti, a pouke koje je profesorica nesebično dijelila pamtit ćemo još i duže. Njen stav, njena smirenost, mehkoća glasa, gracioznost, nesebičnost i znanje izazivali su poštovanje kod svakog i najnezainteresiranijeg učenika. Profesorica je uvijek vjerovala u nas i bila jedno od osnovnih obilježja Gimnazije Mostar. Uistinu nam je žao svih onih koji dolaze, a neće biti u prilici da je upoznaju.

Na sjednici, održanoj 12. 6. 2014. godine, profesorica Šehić je bila ljubazna da nas počasti jednim kratkim intervjuom koji iznosim u nastavku.

Read more »

Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to seo company, web designer and internet marketing company