Podjela svjedodžbi kolovoz

Podjela svjedodžbi za učenike od prvog do trećeg razreda zakazana je za srijedu, 27.8.2014.godine u 8 sati.

Za učenike 1c podjela je u 11sati.

 

Upis učenika u školsku 2014/15. godinu

Upis učenika u školsku 2014/15. godinu obavit će se 27. i 28.8.2014. godine u vremenu od 8 do 11 sati.Prilikom/prigodom upisa učenici trebaju priložiti sljedeće:

- zahtjev za upis (dobit će se u školi)

- izvod/izvadak iz matične knjige rođenih

- svjedodžba o prethodno završenom razredu

- 25,00 km za upisninu

upis2014

UPRAVA ŠKOLE

Ekskurzija Kolovoz

Učenici 4.razreda polaze u petak,29.kolovoza 2014.godine,u večernjim satima na maturalno putovanje u Španjolsku. Roditeljski sastanak će se održati u srijedu, 27.kolovoza 2014.godine,u 16,15 sati.ekskurzija

Odlazak profesorice Ferušić

Odlazak u penziju profesorice Ferušić

Našu školu ove godine napustila je profesorica latinskog jezika, Zehra Guja Ferušić,  poznata kao stroga, ali iskrena i direktna profesorica koja uvijek kaže ono što misli.  Svi smo zapamtili onaj strah od njenih časova i mržnju latinskog jezika koja se rasprsnula tokom dvije godine njegovog učenja. Od profesorice smo mnogo toga zaista naučili, a jedna od važnijih lekcija bila je da zanemarimo predrasude i da svoj sud o ljudima donosimo sami. Tako smo svi vremenom profesoricu Zehru naučili da poštujemo bez straha i da sve svoje ocjene zaslužimo isključivo svojim trudom.  Kratak intervju s profesoricom možete pročitati u nastavku teksta.

Read more »

Maturanti popravni ispiti u kolovozu i matura 2014

Raspored polaganja popravnih ispita i mature za maturante možete pogledati klikom na sljedeći link Maturanti – popravni ispiti u kolovozu i matura 2014

Popravni ispiti kolovoz 2014

Raspored polaganja popravnih ispita u kolovozu možete pogledati klikom na sljedeći link Popravni-ispiti-2014-kolovoz

Profesorica Šehić

Sretan Vam odlazak u penziju, profesorice!

profSehicNakon 40 godina punog radnog staža, profesorica Mirsada Šehić dobila je priliku da se odmori od predavanja u srednjoj školi. Niko bolje od nas, njenih učenika, ne zna koliko je profesorica voljela svoj posao i koliko mu je bila posvećena. Njeno lice bilo je ozareno svaki put kada bi ušla u učionicu i njen entuzijazam prenosio se na nas iznova svakim predavanjem. Lekcije koje smo naučili obradili smo tako detaljno da ih sigurno nećemo uskoro zaboraviti, a pouke koje je profesorica nesebično dijelila pamtit ćemo još i duže. Njen stav, njena smirenost, mehkoća glasa, gracioznost, nesebičnost i znanje izazivali su poštovanje kod svakog i najnezainteresiranijeg učenika. Profesorica je uvijek vjerovala u nas i bila jedno od osnovnih obilježja Gimnazije Mostar. Uistinu nam je žao svih onih koji dolaze, a neće biti u prilici da je upoznaju.

Na sjednici, održanoj 12. 6. 2014. godine, profesorica Šehić je bila ljubazna da nas počasti jednim kratkim intervjuom koji iznosim u nastavku.

Read more »

Natječaj / Konkurs

Natječaj / Konkurs za upis u prvi razred možete pogledati klikom na sljedeći link konkurs za upis I.razred

Podjela svjedodžbi

Podjela svjedodžbi za učenike od prvog do trećeg razreda zakazana je za petak, 27.6.2014.godine u 9 sati.

Podjela svjedodžbi i diploma za maturante zakazana je za ponedjeljak, 23.6.2014. godine u 9 sati.

Izmedju zločina i kazne

predstavaDramska sekcija Gimnazije Mostar organizira i ove godine premijernu večer, ali i reprizu najnovije predstave – ”Između zločina i kazne”.Predstava će se izvoditi u Galeriji kraljice Katarine Kosače, u 19:30h, u četvrtak 12.6. , te petak 13.6.2014. godne.Cijena ulaznice je 5KM, s tim da i ove godine sav novac od ulaznica ide u fond za ekskurziju naše škole, odnosno da učenicima koji nisu u mogućnosti platiti ekskurziju to omogućimo ili barem dijelom potpognemo. Nadamo se da ćete nas podržati i ove godine.

Hvala unaprijed i svi ste dobrodošli! Očekujemo vas!

Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to seo company, web designer and internet marketing company