Odabrane najbolje aplikacije na m:tel app natjecanju

Učenici naše škole sudjelovali su u programiranju i kreiranju mobilne aplikacije za Android ili iOS u okviru društveno odgovornog projekta m:tel app natjecanje. Svojom inovacijom bili su jedni od pet pobjedničkih ekipa. Svi autori najboljih aplikacija osvojili su pametne mobilne telefone i dijele jednu od pet ravnopravnih nagrada.

Aplikacija Smart Study namijenjena je učenicima i studentima. Pruža im priliku da na inovativan način organiziraju svoj akademski život. Nakon unosa škole, fakulteta ili smjera, korisnici aplikacije dobivaju listu predmeta s mogućnošću unosa ocjena, pri čemu im aplikacija računa postignuti prosjek. Aplikacija nudi listu predmeta i željenih ocjena da bi se postigao željeni prosjek. Smart Study pruža mogućnost podsjećanja na važne testove ili ispite.

Cilj natjecanja je afirmiranje suvremenih znanja, povezivanje učenika i poticanje na kreiranje inovativne aplikacije na lokalnim jezicima. Od 26.2. do 28.2. 2018. godine naši učenici će sudjelovati na regionalnom natjecanju u Beogradu sa srednjoškolcima iz Srbije i  Crne Gore. Najbolji će osigurati ulaznicu za svjetsku konferenciju IDTechEx Shou u Berlinu i specijalnu nagradu za inovativnost.

Comments are closed