Učenici dvojezičnog frankofonog odjeljenja ponovo u Francuskoj

Polaznici trećeg i četvrtog razreda Dvojezičnog frankofonog odjeljenja Gimnazije Mostar u pratnji prof. Jadranke Lasić i lektorice Capucine Laurent boravili su u Bergeracu( Francuska) od 12.4-19.4.2015.godine. Tokom boravka učenici su se upoznali s dnevnim ritmom rada gimnazije Mainne de Biran, posjetili brojne znamenitosti tog dijela Francuske ( Bordeaux, Dune de Pital, Arcachon) i iskoristili sve mogućnosti koje pruža školska razmjena.

bergerac

Osmijeh na licima mališana

Učenici Gimnazije Mostar 15. i 16. travnja su izvodili predstavu pod imenom “Cirkusgrad”.
Predstava je izvođena na odjelima pedijatrije u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, te u Regionalnom medicinskom centru “dr. Safet Mujić”. Predstavu je sačinjavala gluma, ples I pjesma veselih učenika i učenica, ali i vještina mađioničarskih trikova. Predstava je izvođena upravo u travnju, jer je travanj mjesec koji sadržava Svjetski dan zdravlja.
Namjera nije bila prikupljanje bilo kakvih novčanih sredstava, već izmamiti osmijeh na licima mališana ali i djelatnika navedenih ustanova, u čemu su učenici ove škole zasigurno uspjeli.

cirkusgrad

Nina Lončar

(web sekcija)

Kalendar aktivnosti za polaganje mature HNP

Kalendar aktivnosti polaganja mature možete pogledati klikom na sljedeći link kalendar aktivnosti za maturu 2015.

Dani frankofonije- turistički poster

Učenice prvog razreda Merisa Zolj i Šejma Delalić osvojile su 1.nagradu na konkursu za izradu turističkog postera pod nazivom „ Hercegovina, turistička destinacija, koju morate otkriti u 2015.godini“ koji je raspisao Francuski institut u Mostaru povodom Dana frankofonije.Izložba radova i dodjela nagrada su upriličeni 24.3.2015.godine u OIC Abrašević u Mostaru.

poster1

Drugo mjesto na takmičenju iz fizike

U subotu, 4. aprila, u prostorijama Koledža ujedinjenog svijeta održano je Kantonalno takmičenje iz fizike za učenike sva četiri razreda srednje škole. Učenici su se takmičili iz četiri oblasti i to: mehanike, mehanike i termodinamike, oscilacija, talasa i elektomagnetizma, te optike i atomske fizike. Od naših učenika zavidan plasman ostvarila je učenica četvrtog razreda, Madžida Tabaković, koja je u oblasti optike i atomske fizike osvojila drugu nagradu. Ovom prilikom čestitamo joj na postignutim rezultatima i želimo mnogo sreće na narednom nivou takmičenja!

Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to seo company, web designer and internet marketing company