Predavanje -Novi pogleda

predavanje 1U četvrtak, 26.3.2015. godine, u našoj školi je održano predavanje na temu reproduktivnog zdravlja, koje je organizovalo udruženje građana za maligna oboljenja dojke i ostalih malignih oboljenja kod žena “Novi pogled”. Ova organizacija je prije nekog vremena organizovala anketu, na osnovu koje je zaključeno da učenici nisu dovoljno dobro upoznati sa ovom temom. Učenike je edukovala doktorica ginekologije, Tatjana Barišić, a predavanju su se odazvali svi učenici trećih i četvrtih razreda, zajedno sa profesorima. Učenici su se na predavanju imali priliku informisati o spolno prenosivim bolestima, načinu prenošenja tih bolesti, njihovim simptomima, te mogućim preventivnim mjerama.

Zehra Oručević

(web sekcija)

Školsko natjecanje iz engleskog jezika za druge razrede

U četvrtak, 12. ožujka 2015. godine, održano je školsko natjecanje iz engleskog jezika za druge razrede.

Učenici sa najvećim brojem bodova su:

  1. Nikola Đorđevski: 62/75
  2. Arijana Galić: 60,5/75.

Čestitamo Nikoli i Arijani koji će školu predstavljati na županijskom natjecanju u organizaciji Zavoda za školstvo Mostar u travnju. Sretno!

Županijsko natjecanje iz njemačkog jezika

U subotu, 14.3.2015. godine, je održano županijsko natjecanje iz njemačkog jezika, Deutscholymoiade, na kojem su učenici naše škole ostvarili izvrsne rezultate.

Prvo mjesto je osvojio učenik profesorice Nataše Ćorić, Bruno Pranjić, 4.a odjel, na razini B2, koji odlazi na državno natjecanje u Sarajevo 27.3.2015.

Drugo mjesto je zauzela Amina Leto, učenica profesorice Adalete Ćemalović, na razini B2;

Treće mjesto je osvojio Amsal Tule, učenik profesorice Adalete Ćemalović, na razini C1.

Čestitamo!!!

Dan otvorenih vrata

Dana 3. ožujka 2015. godine, 23 učenika IV. razreda Gimnazije Mostar su sudjelovala u radionicama Dana otvorenih vrata Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, smjer matematika i informatika. Tom prigodom su predstavljeni navedeni studiji, način rada, mogućnosti daljnjeg obrazovanja kao i zapošljavanja. Kroz zanimljivu radionicu programiranja predstavljen je studij informatike, a na kvizu iz matematike maturanti Gimnazije Mostar su osvojili prvo i drugo mjesto. Osim naših učenika, nazočili su i učenici Gimnazije fra Grge Martića, Građevinske škole, Gimnazije Široki Brijeg i drugih škola.

Domovina se srcem izgovara i onda kad usne zanijeme

Pedagoški zavod Mostar i IC Štamparija su povodom Prvog marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, 27. februara upriličili svečanu akademiju pod nazivom “Ja domovinu imam i u srcu je nosim”. Na temu “Domovina se srcem izgovara i onda kad usne zanijeme“ pristiglo je 37 literarnih radova, kojima su učenici s područja HNK-a izrazili svoja osjećanja prema domovini. Izražavanući svoje literarno umijeće, oni su u pisanu riječ nastojali pretvoriti svaki nepremostivi osjećaj koji gaje prema svojoj drugoj majci, svojoj jedinoj domovini. Stručni žiri u sastavu mr. Nusret Omerika, mr. Irma Marić, mr. Ibrahim Rahimić i Džemal Juklo za najbolji literarni rad odabrali su tekst Anide Babović, učenice naše škole. Druga nagrada pripala je Almi Đelmo iz Srednje mješovite škole Jablanica, dok je treće mjesto zauzela Adnana Hujdur iz Druge gimnazije Mostar. Naša učenica Anida, zaljubljenica u pisanu riječ, dijelom svoje novčane nagrade obogatila je školsku biblioteku, poklonivši joj dvije vrijedne knjige.

Sve čestike upućujemo našoj učenici, mladoj umjetnici koja osjećaj domoljublja spretno pretvara u riječi.

Nagrađeni rad možete pročitati na sljedećem linku Domovina – Anida

Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to seo company, web designer and internet marketing company